Ramazan öncesi harekete geçildi!
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ramazan ayı öncesinde gıda denetimlerinin artırılacağını açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı açıklamada “Vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için; un ve unlu ürünler, ekmek, pasta ve tatlılar, et ve süt ürünleri ile yumurta başta olmak üzere tüm gıdalar, ekiplerimiz tarafından daha sık denetlenecek" ifadelerini kullandı.
Gıda üreten, depolayan, dağıtan ve satan tüm işletmelerin il ve ilçe müdürlükleri tarafından eş zamanlı olarak kontrol edileceğinin altını çizen Yumaklı, “Marketler, fırınlar, pastaneler ve toplu tüketim yerleri de bu kapsamda denetlenecek" diye konuştu.
Denetimlerde hijyen, saklama koşulları, son kullanma tarihleri ve ürün kayıtlarının Ticaret Bakanlığı ekipleriyle birlikte eş zamanlı olarak kapsamlı şekilde inceleneceğini vurgulayan Bakan Yumaklı, “Kurallara uymayan işletmelere gerekli cezalar uygulanacak" değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Yumaklı, Ramazan ayı öncesi ve süresince sofralarımıza gelen tüm ürünlerin güvenilir ve mevzuata uygun olması için çalışmaların devam edeceğini de sözlerine ekledi.



Benzer Haberler
ŞUSKİ’DEN KIŞ ÖNCESİ ALTYAPI MESAİSİ: MAZGALLAR TEMİZLENİYOR
HALİLİYE'DE 200 MİLYON LİRALIK YATIRIM SAHADA KARŞILIK BULUYOR
Şanlıurfa'da 925 bin TL’lik dolandırıcılık vurgununa son dakika engeli
Şanlıurfa Karaköprü'de feci kaza!
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Yaralılar var! Urfa'da gece saatlerinde korkutan kaza!
ŞUTSO Öncülüğünde Yazılım ve Dijital Teknoloji TEKMER Hayata Geçiyor
HARRAN’IN GURUR TABLOSU: BAŞKAN ÖZYAVUZ’DAN TÜRKİYE DERECESİ YAPAN ÖĞRENCİLERE TABLET VE YOL HARÇLIĞI