BÜYÜKŞEHİR SERALARINDA 400 BİN YAZLIK ÇİÇEK ÜRETİLİYOR
Büyükşehir Belediyesi, Akçakale’de işletmesi’ndeki seralarda toplam 400 bin adet yazlık mevsimlik çiçek üretimi için hazırlıklarını sürdürüyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, dışa bağımlılığı azaltmak ve kamu kaynaklarında tasarruf sağlamak amacıyla 2026 üretim sezonu kapsamında önemli bir üretim çalışması yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi, Akçakale’de işletmesi’ndeki seralarda toplam 400 bin adet yazlık mevsimlik çiçek üretimi için hazırlıklarını sürdürüyor.
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar ile seralarda Tagetes, Vinca, Petunya ve Zinya türlerinden oluşan çiçeklerin üretim süreci planlı bir şekilde ilerliyor. Üretim kapsamında tohumlar aşamalı olarak çimlendirilirken, çimlenen fideler daha sonra viyollere alınarak sera ortamında düzenli sulama ve bakım işlemleri gerçekleştiriliyor. Bitkiler gelişim süreçlerini tamamladıktan sonra yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte belediyenin park ve yeşil alan düzenlemelerinde kullanılması planlanıyor.
Yetiştirilen çiçekler, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığına sevk edilerek kent genelindeki park, refüj ve yeşil alanların peyzaj çalışmalarında değerlendirilecek. Bu sayede hem kent estetiğinin güçlendirilmesi hem de peyzaj uygulamalarında maliyetlerin düşürülmesi hedefleniyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi’nden Ziraat Mühendisi İsa Boy, Akçakale İşletmelerinde yürüttükleri çalışmalarla dışa bağımlılığı azaltmayı ve kamu kaynaklarında tasarruf sağlamayı hedeflediklerini söyledi.



Benzer Haberler
ŞUSKİ’DEN KIŞ ÖNCESİ ALTYAPI MESAİSİ: MAZGALLAR TEMİZLENİYOR
HALİLİYE'DE 200 MİLYON LİRALIK YATIRIM SAHADA KARŞILIK BULUYOR
Şanlıurfa'da 925 bin TL’lik dolandırıcılık vurgununa son dakika engeli
Şanlıurfa Karaköprü'de feci kaza!
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Yaralılar var! Urfa'da gece saatlerinde korkutan kaza!
ŞUTSO Öncülüğünde Yazılım ve Dijital Teknoloji TEKMER Hayata Geçiyor
HARRAN’IN GURUR TABLOSU: BAŞKAN ÖZYAVUZ’DAN TÜRKİYE DERECESİ YAPAN ÖĞRENCİLERE TABLET VE YOL HARÇLIĞI