Bozova’da cephanelik gibi ev: Jandarmadan büyük darbe!
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasa dışı silahlanmaya karşı yürüttüğü kararlı mücadeleye bir yenisini daha ekledi. Bozova ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, adeta bir cephaneliği andıran çok sayıda mühimmat ve silah ele geçirildi.
Edinilen bilgilere göre, 17 Nisan 2026 tarihinde Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde; Bozova İlçe Jandarma Komutanlığı, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Jandarma Suç Araştırma Timi ( JASAT) ekipleri düğmeye bastı. Teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen bir ikamet adresine düzenlenen baskında, mühimmat deposunu andıran manzarayla karşılaşıldı.
ELE GEÇİRİLENLER DUDAK UÇUKLATTI
Hassas dedektörler ve eğitimli köpeklerin de desteğiyle yapılan detaylı aramalarda, gizlenmiş halde çok sayıda ateşli silah ve mühimmat gün yüzüne çıkarıldı. Operasyon kapsamında 1 adet kalaşnikof piyade tüfeği,4 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet av tüfeği, çok sayıda şarjör ve toplamda 800’den fazla farklı çaplarda (9 mm, 7.62 mm, 7.65 mm ve 12 CAL) dolu fişek ele geçirildi.Gıda güvenliği danışmanlığı
ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI
Operasyon neticesinde gözaltına alınan 1 şüpheli şahıs hakkında, "6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a Muhalefet" suçundan adli işlem başlatıldı.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, halkın huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik yasa dışı silahlanma faaliyetlerine karşı operasyonların hız kesmeden, sıfır tolerans ilkesiyle devam edeceğini vurguladı.



Benzer Haberler
Şanlıurfa Karaköprü'de feci kaza!
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Yaralılar var! Urfa'da gece saatlerinde korkutan kaza!
ŞUTSO Öncülüğünde Yazılım ve Dijital Teknoloji TEKMER Hayata Geçiyor
HARRAN’IN GURUR TABLOSU: BAŞKAN ÖZYAVUZ’DAN TÜRKİYE DERECESİ YAPAN ÖĞRENCİLERE TABLET VE YOL HARÇLIĞI
BÜYÜKŞEHİR’DEN KIŞA HAZIRLIK: 500 BİN MEVSİMLİK ÇİÇEK ÜRETİLECEK
Eyyübiye Ruha Mahallesi Parkına Kavuşuyor
Eyyübiye’de ekmek fırınlarında denetim!