DOLAR 48,8780 ▲ %0,29
Şanlıurfa
☀18,5°

YSK kararı Resmi Gazete'de! Vekil seçilemeyecekler belirlendi

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, YSK’nın 28'inci dönem milletvekilliği seçimine bağımsız milletvekili adayı olarak başvuranların bilgi ve belgelerinin incelenmesine dair verilen karar yayımlandı.
Yayınlanma: 12.04.2023 - 05:30
Güncellenme: 08.10.2026 - 06:33
Haber Editörü: Excel aktarımı
YSK kararı Resmi Gazete'de!  Vekil seçilemeyecekler belirlendi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. YSK açıklamasında, "28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine bağımsız milletvekili adayı olarak başvuranlara ait bilgi ve belgeler incelendi" dendi.

Buna göre bazı isimlerin milletvekilliği adaylık başvuruları geçersiz sayılarak kritik nedenlerden dolayı vekil seçilemeyecekleri duyurdu.

Bağımsız milletvekili adayı olmak için başvuran isimler arasında belgelerinde eksiklik olan, teminat bedelini yatırmayan veya eksik yatıran, adaylıktan vazgeçen ve adaylık başvurularını belirlenen tarihlerden sonra yapanların başvuruları reddedildi.

Karar örneği adaylara tebliği için Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Elazığ, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Konya, Samsun ve Siirt İl Seçim Kurulu Başkanlıklarına gönderilecek ve Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce www.ysk.gov.tr internet adresinde yayımlanacak.

BİHA


💬 Fikrini Belirt: Yorum Yaz

💬 Okuyucu Yorumları (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz!

Haber İhbarıE-posta BülteniEtkinlik TakvimiCanlı GelişmelerOlay HaritasıSpor Merkezi