İnstagram
WhatsApp
Urfa’daki hastanede kireç temizleme cihazı ile anjiyo yapıldı
Ronai Tasarım

ŞANLIURFA – Şanlıurfa’da, 62 yaşındaki Nihal Şahin’e kalp krizi nedeniyle yapılan anjiyosunda damarlarının yoğun kireçli (kalsifik) olması nedeniyle balon stent uygulaması yapılamadı. Damarı bir türlü açılamayan hastaya Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kireç temizleme cihazı (rotablatör) ile anjiyo yapmaya karar kılındı.

Hastanın ameliyatı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Halil Fedai ile Uzm. Dr. Veysel Tosun ve Uzm. Dr. Hüseyin Odabaş tarafından yapıldı.

Hastanede başarıyla yapılan bu işlem ile beraber hastaların başka şehirlere gitmesine gerek kalmadığını söyleyen Fedai, “Çok nadir merkezlerde yüksek ücretlerle yapılan bu işlemi Uzm. Dr. Veysel Tosun ve Uzm. Dr. Hüseyin Odabaş hocalarımız ile birlikte hastamıza başarıyla uyguladık ve hastamızın yoğun kireçli olan damarını temizledik. Kireç temizleme cihazı (rotablatör) olmadan hastalar açık kalp ameliyatı (By-Pass) olmak zorunda kalıyorlardı veya bu cihazın uygulanması için şehir dışına gidip yüksek ücretler ödeyip uzun zamanlar harcıyorlardı. Hastanemizde bu işlemin başarı ile yapılması ile beraber hastaların başka şehirlere gidip zaman ve para harcamalarına gerek kalmıyor” dedi.

BİHA


0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Doğru Haberin Adresi

UrfadanHaber
Haliliye Belediyesi

Puan Durumu