DOLAR 48,8780 ▲ %0,29
Şanlıurfa
☀18,5°

Urfa’da o bölgeler 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ve Akçakale ilçelerindeki iki bölge 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edildi.
Yayınlanma: 02.01.2022 - 07:30
Güncellenme: 08.10.2026 - 04:10
Haber Editörü: Excel aktarımı
Urfa’da o bölgeler 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edildi

ŞANLIURFA-Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Eyyübiye ilçesine bağlı Koçören Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Çakmak Tepenin korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı özelliği göstermesi nedeniyle, 2863 sayılı yasa kapsamında 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi.

Ayrıca Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Yukarı Çaykuyu Mahallesi ve Akçakale ilçesi Mermer Mahallesi sınırları içinde yer alan Mermer-Yukarı Çaykuyu Tuzak Alanları ve İşliklerinin korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı özelliği göstermesi nedeniyle 2863 sayılı yasa kapsamında 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi.

İlanlarda söz konusu bölgelerin krokisi ile coğrafi sınır ve koordinatlarına ilişkin bilgiler de yer aldı.


BİHA




💬 Fikrini Belirt: Yorum Yaz

💬 Okuyucu Yorumları (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz!

Haber İhbarıE-posta BülteniEtkinlik TakvimiCanlı GelişmelerOlay HaritasıSpor Merkezi