DOLAR 48,8780 ▲ %0,29
Şanlıurfa
☀18,5°

Urfa'da camide ‘faiz’ gerginliği!

Şanlıurfa Dergah Camii'nde cuma namazı öncesi yaşanan olayda, cemaatten bir kişi minbere çıkarak faiz konusunda vaaz veren vaize tepki gösterdi. Minbere çıkan şahıs, "Hoca faiz haram olduğunu anlatıyorsun ama gerçeği niye söylemiyorsun, devlet bunu yapıyor.” dedi.
Yayınlanma: 29.09.2023 - 10:15
Güncellenme: 08.10.2026 - 05:25
Haber Editörü: Excel aktarımı
Urfa'da camide ‘faiz’ gerginliği!

Şanlıurfa'da Halil'ür-Rahman yerleşkesindeki Dergah Camii'nde bugün “faiz” gerginliği yaşandı.

İddiaya göre, cuma namazından önce vaaz veren vaiz, faizin haram olduğunu anlatıyordu. Bu sırada cemaatten bir kişi minbere çıkarak imama seslendi.

Minbere çıkan şahıs, "Hoca faiz haram olduğunu anlatıyorsun ama gerçeği niye söylemiyorsun, devlet bunu yapıyor. Gerçeği söylemeyen hocaların arkasında namaz kılınmaz" diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine olay yerine gelen güvenlik, minbere çıkan kişiyi indirdi.

Cami dışına çıkmak isteyen şahıs, "Namaz kılacağım" diyerek içeride kaldı. Güvenlik görevlisi, tekrar bir şey yaşanmasın diye adamın yanında bekledi.

Olay, cami cemaatinde büyük şaşkınlık yarattı.

BİHA

 

 

 

 

 


💬 Fikrini Belirt: Yorum Yaz

💬 Okuyucu Yorumları (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz!

Haber İhbarıE-posta BülteniEtkinlik TakvimiCanlı GelişmelerOlay HaritasıSpor Merkezi