DOLAR 48,8780 ▲ %0,29
Şanlıurfa
☀18,5°

Şanlıurfalı ‘alo çetesinden' milyonlarca liralık vurgun

Şanlıurfalı ‘alo çetesinin’ son kurbanları İstanbul’da yaşayan ihracatçı iş insanı ile mühendis oldu. Kendilerini hakim, polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılık çetesi, “kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti" diyerek iki kişiden 50 milyon lira ve 1 milyon dolar aldı. Dolandırdıkları paralarla Şanlıurfa’da lüks araç ve konut alan çeteye yönelik operasyonda 36 şüpheli yakalandı.
Yayınlanma: 15.06.2022 - 07:30
Güncellenme: 08.10.2026 - 06:02
Haber Editörü: Excel aktarımı
Şanlıurfalı ‘alo çetesinden' milyonlarca liralık vurgun

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, başsavcılık koordinasyonunda dolandırıcılık olaylarıyla ilgili çalışma başlattı.

Şüphelilerin kendilerini hakim, polis ve savcı olarak tanıtarak "kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti, malvarlıklarınıza el koyacaklar, tüm malvarlıklarınızı satıp paralarını bize verin, parayı vermezseniz sizi de gözaltına alacağız” diyerek ihracat yapan iş insanı N.K.(52) ile mühendis C.A’yı aylarca dolandırdığını belirledi. Dolandırıcılık çetesinin bu iki kişiden 50 milyon lira ve 1 milyon dolar aldıkları tespit edildi.

ŞANLIURFA’DA KONUT VE LÜKS ARAÇ İMPARATORLUĞU

Çetenin çökertilmesi için harekete geçen ekipler haftalarca teknik ve fiziki takip yaptı. Emniyet ekipleri, iki dolandırıcılığa karışan çok sayıda şüphelinin aldıkları paralarla Şanlıurfa’da 15 lüks araç, 8 milyon değerinde bir konut, benzin istasyonu, lüks kadın kuaförü ile 20 taşınmaz tapusu elde ettikleri belirlendi.

Çeteye yönelik Şanlıurfa, İzmir, Antalya, Kırşehir, Kocaeli, Bursa, Edirne ve Adana illerinde eş zamanlı operasyon yapan polis, 36 şüpheliyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

BİHA

 


💬 Fikrini Belirt: Yorum Yaz

💬 Okuyucu Yorumları (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz!

Haber İhbarıE-posta BülteniEtkinlik TakvimiCanlı GelişmelerOlay HaritasıSpor Merkezi