Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde yetişen ve coğrafi tescilli ürünler arasında bulunan Birecik Patlıcan’ın da sezonun ilk hasadı gerçekleştirildi.
Birecik’te sezonun ilk hasadı düzenlenen törenle yapıldı. Törene Birecik Kaymakamı Osman Şahin, Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit, diğer kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
ŞAHİN: METROPOL ŞEHİRLERİMİZE KADAR GÖNDERİLİYOR
Burada bir konuşma yapan Birecik Kaymakamı Şahin, “Birecik Patlıcanı, ilçemizin önemli coğrafi işaretli ürünlerinden biri. Türkiye’nin dört bir yanına, özellikle büyük metropol şehirlerimize kadar gönderiliyor. Vatandaşlarımız bu eşsiz lezzete ulaşmak için Birecik Patlıcanı’nı kargo yoluyla dahi temin ediyor. Bu da ürünümüzün ne kadar değerli ve tercih edildiğini gösteriyor. Üreticilerimizin emeğiyle yetişen bu değerli ürünümüzün tanıtımının ve pazarının daha da genişlemesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz!