Şanlıurfa’da yaşanan ilginç olay, görenleri hem şaşırttı hem de gülümsetti. Kahramanmaraş’tan getirttiği taze cevizleri kurutmak amacıyla apartmanın damına seren Yusuf Aslan, üç gün sonra kontrol için çıktığı çatıda cevizlerin neredeyse tamamının kaybolduğunu fark etti. İlk etapta hırsızlık ihtimali üzerinde duran Aslan ve apartman sakinleri, gerçeği öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Edinilen bilgilere göre Yusuf Aslan, Kahramanmaraş’tan getirdiği 3 kilogram taze cevizi kuruması için apartmanın damına bıraktı. Aradan üç gün geçtikten sonra cevizlerini kontrol eden Aslan, büyük bölümünün ortadan kaybolduğunu görünce durumu apartman yönetimine bildirdi.
Olayın nasıl gerçekleştiğini anlamak isteyen apartman yönetimi, güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Görüntülerde cevizleri götürenin bir insan değil, karga olduğu anlaşıldı.
Kameralara yansıyan olayda karganın, damdan aldığı cevizleri havaya kaldırarak aşağıdaki kilitli parke taşlarının üzerine bıraktığı belirlendi. Sert zemine düşen cevizlerin kabuklarının kırılmasını sağlayan karga, daha sonra aşağı inerek içlerini yedi.
Karganın bu yöntemi günler boyunca tekrarladığı, üç günün sonunda 3 kilogram cevizden geriye yalnızca bir adet kaldığı öğrenildi. Yaşananlar, kargaların yiyeceklerine ulaşmak için geliştirdiği dikkat çekici yöntemleri bir kez daha gözler önüne serdi.
Cevizlerinin kaybolmasıyla başlayan olayın ilginç bir şekilde sonuçlanması üzerine Yusuf Aslan, hayvansever yaklaşımıyla takdir topladı.
Başlangıçta cevizlerin birileri tarafından çalındığını düşündüğünü belirten Aslan, güvenlik kamerası kayıtlarıyla gerçeği öğrendiğini ifade etti. Hayvanlara karşı duyduğu sevgiyi dile getiren Aslan, şu sözleri kullandı:
“Önce birilerinin çaldığını düşünüyordum. Ancak yaptığımız araştırmalarda cevizlerin kargalar tarafından götürüldüğünü, afiyetle yediklerini öğrendim. Hayvansever bir vatandaşım, canları sağ olsun. 3 kilo daha olsa, 3 kilo daha veririm. Yeter ki hayvanlar doğada sağ ve sağlam olsun.”
Şanlıurfa’da yaşanan bu sıra dışı olay, bir yandan karganın dikkat çekici yöntemini ortaya koyarken diğer yandan Yusuf Aslan’ın hayvansever tutumuyla öne çıktı. Üç kilogram cevizin peşine düşen apartman sakinleri, güvenlik kamerası sayesinde beklenmedik bir gerçekle karşılaştı.
Cevizlerin büyük bölümünü tüketen karga, geride yalnızca bir ceviz bırakırken olayın en dikkat çeken yanı ise Aslan’ın yaşananlara kızmak yerine hayvanlara yönelik anlayışlı yaklaşımı oldu.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz!