DOLAR 48,8780 ▲ %0,29
Şanlıurfa
☀18,5°

Bakanlıktan depremzede çocukları evlat edinme talebiyle ilgili açıklama!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yurt dışında yaşayan vatandaşların, depremzede çocukları evlat edinme talebiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın yurtdışında yaşayan ailelerimizin yanına koruyucu aile hizmeti kapsamında yerleştirilmesi uygun değildir” denildi.
Yayınlanma: 11.02.2023 - 08:30
Güncellenme: 08.10.2026 - 06:57
Haber Editörü: Excel aktarımı
Bakanlıktan depremzede çocukları evlat edinme talebiyle ilgili açıklama!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızdan depremden etkilenen çocuklarımıza koruyucu aile olmak veya çocuklarımızı evlat edinmek için gelen yoğun talep nedeniyle açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Deprem nedeniyle koruyucu aile veya evlat edindirme konusunda uygulamaya konulmuş özel bir program olmadığı gibi ilgili mevzuat gereği çocuklarımızın yurtdışında yaşayan ailelerimizin yanına koruyucu aile hizmeti kapsamında yerleştirilmesi uygun değildir" denildi.

Açıklamada koruyucu aile olmak için Türkiye'de ikamet etme şartı bulunduğunu ifade edildi.

BİHA


💬 Fikrini Belirt: Yorum Yaz

💬 Okuyucu Yorumları (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz!

Haber İhbarıE-posta BülteniEtkinlik TakvimiCanlı GelişmelerOlay HaritasıSpor Merkezi