DOLAR 48,8780 ▲ %0,29
Şanlıurfa
☀18,5°

Akşener: HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Siirt'te yaşanan "Burası Kürdistan'dır" tartışmasıyla ilgili açıklama yaparken "HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz” dedi.
Yayınlanma: 03.11.2021 - 09:45
Güncellenme: 29.09.2026 - 13:30
Haber Editörü: Excel aktarımı
Akşener: HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyorum

İYİ Parti lideri Meral Akşener, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener, Siirt’te yaptığı ziyaretler sırasında bir esnafın yanına gelip “Burası Kürdistan’dır” ifadesini kullanması ve ardından gelişen tartışmalar hakkında şunları söyledi:

“Bizim ilçe ziyaretlerimizi havuz medyası da yakından takip ediyor. Onların misyonu başka. AK Parti ve küçük ortağı bizim milletimizle temasımızdan çok rahatsız. O nedenle bizim bu ziyaretlerimizi baltalamak için her yolu deniyorlar.

Bu sefer değişik bir şey oldu. Siirt'te her zamanki AK Parti atraksiyonun dışında bir HDP çalışanı bir esnafa gelip 'Burası Kürdistan' dedi. Neymiş, nasıl olur da 'Burası Kürdistan' dermiş. Neye şaşırıyorsunuz, bu kişi HDP çalışanı. HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyorum. 'HDP, PKK ile arasına mesafe koymalı' diyoruz.”

Akşener ayrıca Cumhur İttifakı mensuplarının kendilerini eleştirmek isterken PKK’nın ajandasını Türkiye’nin gündemine taşıdıkları iddiasında bulundu.

BİHA


💬 Fikrini Belirt: Yorum Yaz

💬 Okuyucu Yorumları (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz!

Haber İhbarıE-posta BülteniEtkinlik TakvimiCanlı GelişmelerOlay HaritasıSpor Merkezi