DOLAR 48,8780 ▲ %0,29
Şanlıurfa
☀18,5°

Akaryakıtta fiyat şoku! Eşel mobil sistemine geçildi!

Jeopolitik gelişmeler nedeniyle akaryakıt fiyatlarında yaşanan sert yükselişler nedeniyle akaryakıtta eşel modeline geçildi.
Yayınlanma: 05.03.2026 - 11:28
Güncellenme: 04.10.2026 - 15:28
Haber Editörü: Excel aktarımı
Akaryakıtta fiyat şoku! Eşel mobil sistemine geçildi!

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırı başlatmasının ardından küresel petrol fiyatlarında sert yükselişlerin yaşanmasına neden oldu.

Petrol tankerlerinin geçtiği Hürmüz Boğazı’nın çatışmaların ortasında kalması brent petrol fiyatlarının artmasını beraberinde getirdi.

 

Söz konusu jeopolitik gelişmeler Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarının da artmasına oldu. Bu gelişmelerin ekonomiye etkisini sınırlandırmak amacıyla, kamu maliyesinde önemli bir adım atıldı.

 

Petrol fiyat şokunun etkisini azaltmak için eşel mobil sistemi geçici olarak devreye alındı. Bu sistemin hayata geçirilmesiyle birlikte akaryakıttaki fiyat artışlarının yüzde 75’e kadar olan kısmı ÖTV vergisinden karşılanacak.

PetrolAkaryakıtİranIrakSavaşÖTVEşel Sistem

💬 Fikrini Belirt: Yorum Yaz

💬 Okuyucu Yorumları (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz!

Haber İhbarıE-posta BülteniEtkinlik TakvimiCanlı GelişmelerOlay HaritasıSpor Merkezi