DOLAR 48,8780 ▲ %0,29
Şanlıurfa
☀18,5°

5 milyonluk dolandırıcılık şüphelisi Urfa'da gözaltına alındı

İstanbul'da kendilerini polis olarak tanıtarak kandırdıkları kişilerin para ve ziynet eşyalarını çalan 7 kişilik çete çökertildi. Çeteyi çökerten operasyonlardan biri Şanlıurfa’da yapıldı.
Yayınlanma: 12.04.2022 - 10:30
Güncellenme: 29.09.2026 - 14:20
Haber Editörü: Excel aktarımı
5 milyonluk dolandırıcılık şüphelisi Urfa'da gözaltına alındı

İstanbul'da kendilerini polis olarak tanıtarak kandırdıkları kişilerin para ve ziynet eşyalarını çalan 7 kişilik çete çökertildi. Yaklaşık 5 milyon liralık vurgun yaptıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanması için operasyonlardan biri de Şanlıurfa’da yapıldı.

Kendilerini polis, hakim, savcı gibi kamu görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan şebekeye yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon yapıldı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu tarafından İstanbul'un Pendik, Esenyurt ilçelerinde ve Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonlarda 7 şüpheli gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelilerin vatandaşları telefonla aradıkları sözde banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyleyip para ve ziynet eşyalarını aldıkları tespit edildi.

Şüphelilerin 6 ayrı eylemde yaklaşık 5 milyon liralık vurgun yaptıkları tespit edildi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüphelilerden 3'ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer 4 şüpheli ise sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

HABER MERKEZİ


💬 Fikrini Belirt: Yorum Yaz

💬 Okuyucu Yorumları (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz!

Haber İhbarıE-posta BülteniEtkinlik TakvimiCanlı GelişmelerOlay HaritasıSpor Merkezi